Gelijkenissen en verschillen tussen de wetgeving die van toepassing is op contractuele en statutairen? De publieke sector versus de private sector? Ontdek in deze opleiding welke regels van toepassing zijn en welke niet, voor een sterk juridisch onderbouwd hr-beleid.
Doelstellingen
In deze opleiding boost je je kennis op het vlak van arbeidswetgeving en sociale wetgeving bij statutairen. Wist je bijvoorbeeld dat:
het statuut of de rechtspositieregeling niet alles regelt met betrekking tot de tewerkstelling van statutaire ambtenaren?
de arbeidsvoorwaarden en -omstandigheden van statutaire ambtenaren in principe makkelijker kunnen worden aangepast dan die van hun contractuele collega’s?
voor de publieke sector dezelfde regels inzake veiligheid en gezondheid op het werk gelden als voor de private sector, met soms verstrekkende gevolgen?
bij herstructureringen werknemers in de private sector soms beter beschermd zijn dan statutaire ambtenaren?
er toch soms mogelijkheden zijn voor loonoptimalisering voor statutaire ambtenaren?
Naast het statuut of de rechtspositieregeling zijn vaak de gewone regels van het arbeidsrecht en van het sociaal zekerheidsrecht van toepassing op vastbenoemde ambtenaren. Tijdens deze opleiding ontdek je welke regels van toepassing zijn en welke niet, zodat je een sterk juridisch onderbouwd hr-beleid kan opzetten en nieuwe juridische mogelijkheden voor je hrm-beleid ontdekt. Je krijgt ook inzicht in de gelijkenissen en de verschillen tussen de wetgeving die van toepassing is op contractuele en statutairen.
Doelgroep
Deze opleiding richt zich tot hr-professionals in de publieke sector.
Deze opleiding is niet van toepassing op ambtenaren uit het onderwijs. Binnen het onderwijs zijn andere regels van toepassing.
Is de opleiding iets voor jou maar heb je nog een vraag? We helpen je graag verder van maandag tot vrijdag van 9 tot 17 uur. Je kan ons contacteren via:
Oneindig kijken en bijleren, waar en wanneer je wil. Een persoonlijk abonnement waarmee je zoveel live of on demand webinars kan volgen als je maar wil. En dit gedurende 365 dagen, voor slechts 940 euro per jaar.