Certified Human Capital Management® (volledige reeks)

Met een sterk welzijnsbeleid naar de perfecte employee experience

Prijs (excl. btw)

4.092,00

Opleidingstype

Pakket

Vakgebied

Hr - Payroll

Opleider

NCOI Learning

Meer informatie

Download brochure

Geaccrediteerd

Meer informatie

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Vandaag is employee experience teveel gericht op rekrutering. Welzijn en welbevinden zijn gefocust op ziekteverzuim en werkhervatting. Nochtans bewijzen de cijfers dat je organisatie er alle baat bij heeft om een stevig welzijnsbeleid en -cultuur uit te bouwen. Verschillende onderzoeken bewijzen het:

 • productiever
 • innovatiever
 • minder afwezig
 • minder betrokken bij veiligheidsincidenten

In cijfers uitgedrukt zijn tevreden werknemers 12% productiever dan gemiddeld en ontevreden werknemers tot 10% minder productief dan gemiddeld. Tijd dus voor deze opleiding!

Doelstellingen

Tijdens deze opleiding leer je al het nodige om een goed welzijnsbeleid op te zetten en uit te dragen in je organisatie. Je wordt doorheen dit traject begeleid door burn-out- en stressspecialiste prof. Dr. Elke Van Hoof. Het traject ‘Human Capital Management®’ bestaat uit verschillende modules. De modules omvatten de laatste wetenschappelijke inzichten, praktijkvoorbeelden, cases, oefeningen, etc. Je keert per module huiswaarts met een toolbox waarmee je meteen aan de slag kan. Professionals met het certificaat ‘Human Capital Management®' zijn experts in employee experience. Zij:

 • tekenen een proactief, cijfermatig onderbouwd en strategisch welzijnsbeleid uit
 • maken van stress een opportuniteit
 • kennen alle ins and outs van heroriëntatie
 • begeleiden medewerkers en leidinggevenden bij werkhervatting
 • zijn expert in welzijn en werkplezier

Omwille van de coronamaatregelen werd deze opleiding gedigitaliseerd. Ze vindt plaats in een online tool. Je krijgt een digitaal programma met live online sessies, webinars on demand, leesopdrachten, keynotes, getuigenissen, break-out sessies…

Je krijgt een kwalitatief hoogstaande online leerervaring, vergelijkbaar met de ervaring die je zou krijgen bij een face-to-face training.

Deze digitale opleiding is een meertalige opleiding. Er zijn zowel Nederlandstalige als Franstalige deelnemers. De opleiding is grotendeels in het Engels. Je neemt deel in je eigen taal en ontvangt documentatie en boeken in jouw voorkeurstaal.

 

Pluspunten

Dit traject werd ontwikkeld in samenwerking met de Vrije Universiteit Brussel en het Huis voor Veerkracht en onder leiding van prof. Dr. Elke Van Hoof. Met dit traject leer je hoe je de laatste wetenschappelijke inzichten vertaalt naar de praktijk.

Je volgt het programma met afzonderlijke modules in eigen tempo: het hele traject in 1 keer of verspreid over 1 of meerdere jaren. Je kan ook gewoon losse modules volgen.

Na het hele traject kan je het unieke certificaat ‘Human Capital Management®’ behalen.

Getuigenissen

In mijn lange carrière als manager heb ik heel wat leadership opleidingen gevolgd maar de Certified Human Capital Management training steekt hier met kop en schouders bovenuit zowel qua inhoud als qua aanpak. Wie het totaal traject volgt en zich certificeert spreekt met kennis van zaken over het welzijn op de werkvloer en kan perfect een geïntegreerd en wetenschappelijk onderbouwd welzijnsbeleid samenstellen. Het publiek: een spitante mix van verschillende generaties hr-managers en wellbeing officers die al snel vergroeien tot een hechte HCM tribe. TOP! De cursus heeft mij niet alleen een arsenaal aan inzichten bezorgd maar heeft ook een positief effect gehad op mij als persoon. Dankzij de HCM training ben ik ook zelf veerkrachtiger geworden en kreeg ik een tomeloze energie.

Katia Geluck, Human Capital Manager

De opleiding zorgde voor veel AHA-momenten; de wetenschap en theorie bevestigen vaak mijn buikgevoel, overtuigingen en intuitie. De opleiding gaf mij een theoretische kapstop, maar ook een gamma aan praktische tools die gemakkelijke implementeerbaar zijn binnen Synergie. Het belang van een geïntegreerd beleid geënt op de eigen bedrijfscultuur worden door de opleiding onderstreept. De interactieve humoristische aanpak zorgt ervoor dat de informate blijft hangen. Als kers op de taart word je na de opleiding ook lid van de ‘OCHO-community’, enerzijds heb je daar toegang tot veel interessante lectuur en webinars, anderzijds kom je terecht in een groep van gelijkgezinden waar je steeds kan sparren omtrent welzijn in al zijn facetten.

Inge Dewilde, districtmanager, Synergie Construct

Doelgroep

Deze opleiding richt zich tot:

 • hr-managers
 • preventieadviseurs
 • vertrouwenspersonen
 • marketeers
 • leidinggevenden
 • consultants en coaches
 • psychologen
 • iedereen die zich wil specialiseren in welzijn op het werk

Certified Human Capital Management® (volledige reeks)

Met een sterk welzijnsbeleid naar de perfecte employee experience

Prijs (excl. btw)

4.092,00

Opleidingstype

Pakket

Vakgebied

Hr - Payroll

Opleider

NCOI Learning

Meer informatie

Download brochure

Geaccrediteerd

Meer informatie

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Webinar Unlimited

Oneindig kijken en bijleren, waar en wanneer je wil. Een persoonlijk abonnement waarmee je zoveel live of on demand webinars kunt volgen als je maar wil. En dit gedurende 365 dagen, voor slechts 790 euro per jaar.
Oneindig kijken en bijleren, waar en wanneer je wil. Een persoonlijk abonnement waarmee je zoveel live of on demand webinars kunt volgen als je maar wil. En dit gedurende 365 dagen, voor slechts 600 euro per jaar.

Stay inspired, get informed!

Wil je op de hoogte blijven over de opleidingen, nieuws en trends binnen je vakgebied?

 • 10 % korting op de eerstvolgende opleiding uit het open kalenderaanbod
 • Handig tweewekelijks overzicht met de opleidingskalender
 • Meteen mee, dankzij de Learning Newsletter vol tips en inspiratie
 • Als eerste op de hoogte van leuke acties en wedstrijden

Wil je op de hoogte blijven over de opleidingen, nieuws en trends binnen je vakgebied?

 • 10% korting op de eerstvolgende opleiding uit het open kalenderaanbod
 • Handig tweewekelijks overzicht met de opleidingskalender
 • Meteen mee, dankzij de Learning Newsletter vol tips en inspiratie
 • Als eerste op de hoogte van leuke acties en wedstrijden