Het stof van de grote hervorming van de verschillende deelgebieden van het ondernemingsrecht in de periode 2018-2020 is nog maar net gaan liggen. Toch staat al weer een nieuwe reeks hervormingen binnen het vennootschaps- en insolventierecht klaar.
Het WVV onderging een eerste reeks aanpassingen door de reparatiewet van 28 april 2020 en vervolgens door het arrest van het Grondwettelijk hof van 15 oktober 2020. Verder zorgde ook de wet van 20 december 2020 houdende diverse bepalingen inzake justitie in de strijd tegen het coronavirus voor een aantal opmerkelijke wijzigingen. Tot slot moet het Belgische recht zeer binnenkort worden aangepast aan een Europese richtlijn met betrekking tot de digitalisering van het oprichtingsproces van vennootschappen.
Binnen het insolventierecht zijn de ontwikkelingen zowaar nog ingrijpender. Na de coronamoratoria werd in maart 2021 een wet goedgekeurd die diverse wijzigingen aanbrengt aan Boek XX WER en in het bijzonder de toegangsdrempel tot de gerechtelijke reorganisatie probeert te verlagen en met het “Voorbereidend akkoord” een nieuwe reorganisatieprocedure invoert. Ondertussen staan verschillende initiatieven in de steigers om het hoofd te kunnen bieden aan de verwachte toevloed van insolventieprocedures en moet ook in deze context op korte termijn een Europese richtlijn in Belgisch recht worden omgezet.
De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaal je zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.
Tot 30 % subsidie met kmo-portefeuille op klassikale opleidingen, virtual classrooms en live webinars. Meer info vind je hier.
Extra
On demand webinars kunnen omwille van regelgeving niet betaald worden met kmo-portefeuille. Je kan dit on demand webinar tot 2 maand na aankoop bekijken.
Recente wetswijzigingen in het vennootschaps- en insolventierecht
Is de opleiding iets voor jou maar heb je nog een vraag? We helpen je graag verder van maandag tot vrijdag van 9 tot 17 uur. Je kan ons contacteren via:
Oneindig kijken en bijleren, waar en wanneer je wil. Een persoonlijk abonnement waarmee je zoveel live of on demand webinars kan volgen als je maar wil. En dit gedurende 365 dagen, voor slechts 940 euro per jaar.