Logo

Personal leadership voor Young Potentials bij Schneider Electric

“Hard met zacht combineren, daar gaat dit Young Potential-traject om.”

Uitdaging

Beschikken onze Young Potentials over voldoende leiderschapspotentieel om hun toekomstige rol binnen onze organisatie met verve te vervullen? Die vraag lag aan de basis van het dynamische Young Potential-traject dat NCOI uitdokterde voor Schneider Electric. Doel van het traject: de YP inzicht geven in hun competenties op het vlak van persoonlijk leiderschap –'Communiceer ik als een leider?', 'Gedraag ik me als een leider?'.

“Het traject past perfect in de nieuwe visie van Schneider op talent. Het bedrijf wil echt een kweekvijver creëren waarin mensen van in het begin begeleid worden om goede managers en goede leiders te worden. Dat dit voor ons bedrijf een innovatie was en dat alles zich afspeelde in een technische omgeving, maakte de uitdaging nog groter”, aldus de Training & Development Manager bij Schneider Electric.

Aanpak

Theo Hamaekers, freelance trainer bij NCOI Learning over het opzet:
“Het hele traject, dat drie dagen duurt, vertrekt vanuit de identiteit en de mindset van het doelpubliek: de Young Potentials. Hard met zacht combineren, daar gaat het om. Technische profielen in contact brengen met hun 'softe' competenties. Het traject moest voor de deelnemers een 'tocht naar zichzelf' zijn, met ruimte voor vragen als 'Wie ben ik?', 'Waar sta ik?', 'Hoe sta ik in het leven?', 'Wat zijn mijn overtuigingen?'...

We wilden de deelnemers vooral iets laten beleven. Uit hun feedback bleek ook dat ze het traject eerder een ervaring dan een training vonden. Heel de aanpak zat dan ook vol metaforen. Het thema communicatie hebben we bijvoorbeeld aangepakt via improvisatietheater en equicoaching gaf hen meer inzicht in hun gedrag als leider. Dat vereiste vertrouwen van Schneider, maar dat hebben we gekregen.”

Resultaat

“De Young Potentials vonden het een geweldige ervaring. Ook al zorgde onze aanpak voor confronterende momenten, ze waren enorm snel mee met het opzet. Wat heel positief is, is dat ze drie dagen lang heel concreet hebben kunnen werken rond het thema personal leadership. Ze hebben elkaar tijdens die korte periode ook echt 'ontdekt' wat, en dat zeiden ze ook, het samenwerken daarna alleen maar intenser maakt.”

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting!

Blijf op de hoogte (van je vakgebied) én geniet van exclusieve NCOI-voordelen:

  • 10 % korting op je eerstvolgende open opleiding naar keuze. Deze korting is niet geldig op opleidingen van NCOI Business School.
  • Tips & tricks, inspiratie en opleidingsinfo op maat, rechtstreeks in je mailbox
  • Maak kans op mooie prijzen

Blijf op de hoogte (van je vakgebied) én geniet van exclusieve NCOI-voordelen:

  • 10 % korting op je eerstvolgende open opleiding naar keuze
  • Tips & tricks, inspiratie en opleidingsinfo op maat, rechtstreeks in je mailbox
  • Maak kans op mooie prijzen