Logo

Changemanagement: ontwikkeling van managers bij Test-Aankoop

“Veranderingsprocessen vragen tijd. Werken op lange termijn is dan een noodzaak.”

Uitdaging

De beschikbaarheid van steeds meer en snellere communicatiemiddelen mag in veel opzichten een zegen zijn, het confronteert het bedrijfsleven evenzeer met flinke uitdagingen. Dat ondervinden ook Test-Aankoop en haar internationale partnerorganisaties. "De introductie van nieuwe media creëert voor ons nieuwe concurrentie. Informatie is nu overal ter wereld snel beschikbaar, wat maakt dat wij sneller moeten werken", stelt Manuel Siciarek van Test-Aankoop. "Dat betekent ook: anders werken." Een nieuwe manier van werken vraagt een nieuwe manier van denken. Een mentaliteitswijziging die vaak niet zonder slag of stoot verloopt. "De eerste weerstand in een veranderingsproces komt vaak van managers. Pas als zij zich open stellen voor verandering kunnen zij hun medewerkers motiveren om te veranderen. Die begeleiding voor onze managers vonden we bij NCOI Learning."

Aanpak

Hoe reageren mensen op verandering? Wat motiveert hen om te veranderen? En hoe ga je om met weerstand? Om op deze vragen een antwoord te bieden, werkte NCOI Learning in overleg met Test-Aankoop een tweedaags vormingstraject Changemanagement uit met opvolging. "De basisopleiding reikte theoretische modellen aan die veranderingsprocessen analyseren. In praktische oefeningen werden die theoretische inzichten toegepast op concrete werksituaties. Wie wilde, kon daarna terecht in een intervisiegroep. Onder begeleiding bespraken de managers daar hun concrete vragen en gaven elkaar feedback."

Resultaat

"Deze follow-up in de vorm van intervisiegroepen was nieuw". "En een positieve ervaring. Bewustwording en veranderingsprocessen vragen tijd, dan is werken op lange termijn een noodzaak. De mooie mix van theorie en praktijk, de bekwaamheid van de facilitators en hun praktijkervaring werden erg gewaardeerd. 'De beste opleiding tot nu toe', vinden onze managers! Deze opleiding maakte het niet alleen mogelijk een nieuwe manier van werken te introduceren, ze heeft onze managers ook beter uitgerust om met veranderingen om te gaan. Zij kunnen hun teams anders aansturen en het menselijke aspect van dit veranderingsproces beter begeleiden. Waar ze voorheen soms een rem waren, werken ze nu stimulerend."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting!

Blijf op de hoogte (van je vakgebied) én geniet van exclusieve NCOI-voordelen:

  • 10 % korting op je eerstvolgende open opleiding naar keuze. Deze korting is niet geldig op opleidingen van NCOI Business School.
  • Tips & tricks, inspiratie en opleidingsinfo op maat, rechtstreeks in je mailbox
  • Maak kans op mooie prijzen

Blijf op de hoogte (van je vakgebied) én geniet van exclusieve NCOI-voordelen:

  • 10 % korting op je eerstvolgende open opleiding naar keuze
  • Tips & tricks, inspiratie en opleidingsinfo op maat, rechtstreeks in je mailbox
  • Maak kans op mooie prijzen