Logo

Analyse en ontwerp van geïntegreerde opleidingstrajecten

“NCOI Learning helpt ons bij de integratie en de verdere professionalisering van onze regionale rijscholen waar onze chauffeurs opleiding krijgen.”

De uitdaging

Hoe zorg je ervoor dat een reiziger dezelfde kwalitatieve dienstverlening ervaart, ongeacht waar de bus- of tramchauffeur werd opgeleid? Hoe garandeer je dat elke chauffeur over dezelfde vaardigheden, kennis en gedrag beschikt na zijn of haar opleiding? De Lijn heeft een sterke opleidingstraditie met regionaal uitgebouwde rijscholen en gedreven instructeurs. Stilaan ontstond de behoefte aan een geïntegreerde chauffeursopleiding.

De aanpak

Chauffeurs opleiden tot zelfstandige, stressbestendige en klantvriendelijke professionals is een veelzijdig proces, waarbij je ook rekening moet houden met de regionale context waarin ze werken. Leerconsultants van NCOI Learning maakten een vergelijkende analyse van de huidige chauffeursopleiding en hielden het programma tegen het licht van de gewenste competenties van de chauffeurs. Gevolg: een aangepast opleidingsprogramma met nieuw geformuleerde leerresultaten en aangepaste draaiboeken, werkvormen en leermiddelen. Daarmee kunnen de instructeurs nu aan de slag. Ook voor hen werkt NCOI Learning aan een nieuw opleidingspakket ter ondersteuning van hun didactische vaardigheden.

Het resultaat

“Elk van onze chauffeurs is ambassadeur van hetzelfde bedrijf, De Lijn. Het is dus essentieel dat elke chauffeur ook dezelfde bagage meekrijgt tijdens zijn of haar opleiding. De didactische expertise en het stevig projectmanagement van NCOI Learning zijn een flinke ruggensteun om onze rijscholen te professionaliseren.”

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting!

Blijf op de hoogte (van je vakgebied) én geniet van exclusieve NCOI-voordelen:

  • 10 % korting op je eerstvolgende open opleiding naar keuze. Deze korting is niet geldig op opleidingen van NCOI Business School.
  • Tips & tricks, inspiratie en opleidingsinfo op maat, rechtstreeks in je mailbox
  • Maak kans op mooie prijzen

Blijf op de hoogte (van je vakgebied) én geniet van exclusieve NCOI-voordelen:

  • 10 % korting op je eerstvolgende open opleiding naar keuze
  • Tips & tricks, inspiratie en opleidingsinfo op maat, rechtstreeks in je mailbox
  • Maak kans op mooie prijzen