Logo

Projectmanagement PRINCE2TM voor een R&D engineeringsbedrijf

"Tot dusver slaagde iedereen in het certificeringsexamen. Met dank aan thuisstudie en intensieve avondsessies."

De uitdaging

Continu opleiden van IT-consultants is een absolute noodzaak. Overdag wil een consultant echter zo veel mogelijk bij zijn klanten zijn. Hoe houd je je rendement in het oog en zorg je tegelijkertijd voor opgeleide en gecertificeerde medewerkers? NCOI Learning adviseerde het R&D engineeringsbedrijf.

De aanpak

Sinds 2003 werkt het bedrijf met een programma op maat voor PRINCE2 TM-certificering: een mix van thuisstudie en avondsessies. Hun ervaring? De consultants pikken er gretig op in. Een win-winsituatie. “We organiseren Engelstalige avondsessies van vier uren. Voor het Foundation-niveau twee avonden, voor Practitioner vier avonden. Dat is zeer kort en het zijn intensieve en snelle sessies. Daarom vragen wij de consultants vooraf een en ander in te studeren. Die kennis toetsen we tijdens een extra examen voor ze aan de cursus beginnen.”

Het resultaat

Beide partijen zijn best tevreden met deze aanpak. Het bedrijf beschikt over een hoog percentage gecertificeerde consultants/projectleiders want tot dusver slaagt iedereen in het eindexamen. Het examen vooraf en de avondsessies motiveert de deelnemers voor de thuisstudie. De kennis die de consultants zo opbouwen versterkt hen persoonlijk, én houdt de projectkwaliteit bij hun klanten op peil.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting!

Blijf op de hoogte (van je vakgebied) én geniet van exclusieve NCOI-voordelen:

  • 10 % korting op je eerstvolgende open opleiding naar keuze
  • Tips & tricks, inspiratie en opleidingsinfo op maat, rechtstreeks in je mailbox
  • Maak kans op mooie prijzen