Menu
Logo
Logo
NCOI Learning

Projectmanagement

Project management opleiding: plannen smeden en projecten succesvol afronden


Na een project management opleiding neem je het voortrouw bij je volgende opdracht. Jouw taken als projectmanager?...

Lees meer

Project management opleiding: plannen smeden en projecten succesvol afronden


Na een project management opleiding neem je het voortrouw bij je volgende opdracht. Jouw taken als projectmanager?...

Lees meer

Project management opleiding: plannen smeden en projecten succesvol afronden


Na een project management opleiding neem je het voortrouw bij je volgende opdracht. Jouw taken als projectmanager?...

Lees meer
Klaar om Certified Scrum Master® of Product Owner® te worden?
We begrijpen dat de stap naar een Scrum certificaat zetten wel wat inspanningen vergt. Weet dat je bij NCOI Learning goed zit. Test je kennis van het Scrum Framework of ontdek onze Scrum bestsellers die je carrière naar een volgende stap kunnen brengen!
Dag van de Projectmanager 2024 - Save the date!

Maak op één dag heel veel verschil!
04-06-2024 in Diegem

 • Al gevolgd door 2.683 deelnemers
 • Sinds 2009 hét jaarlijks event voor en door projectmanagers!
 • Laad je batterijen op als individu en/of projectteam tijdens de inspirerende openings- en slotsessie.
 • Maak jouw persoonlijk congresprogramma uit een aanbod van verschillende workshops.
 • Mix van projecttechnieken, management skills, leiderschap, IT projectmanagement en development
 • Interessante kortingen
Download je opleidingscatalogus IT & Projectmanagement
met een volledig overzicht van alle opleidingen en ontvang 10 % korting op je volgende aankoop
met een volledig overzicht van alle opleidingen en ontvang 10 % korting op je volgende aankoop

 
Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting!

Blijf op de hoogte (van je vakgebied) én geniet van exclusieve NCOI-voordelen:

 • 10 % korting op je eerstvolgende open opleiding naar keuze. Deze korting is niet geldig op opleidingen van NCOI Business School.
 • Tips & tricks, inspiratie en opleidingsinfo op maat, rechtstreeks in je mailbox
 • Maak kans op mooie prijzen

Blijf op de hoogte (van je vakgebied) én geniet van exclusieve NCOI-voordelen:

 • 10 % korting op je eerstvolgende open opleiding naar keuze
 • Tips & tricks, inspiratie en opleidingsinfo op maat, rechtstreeks in je mailbox
 • Maak kans op mooie prijzen

Project management opleiding: plannen smeden en projecten succesvol afronden


Na een project management opleiding neem je het voortrouw bij je volgende opdracht. Jouw taken als projectmanager? Plannen, organiseren, bijsturen en vooral succesvol afronden.
 

Waarom is een project management opleiding belangrijk?

Of het nu gaat om een nieuwe collega aanwerven of je bureau efficiënt inrichten, projecten zijn overal. Groot of klein, ze slagen enkel met de juiste aanpak. En daarvoor kan je altijd aankloppen bij een project manager. Die kent de weg naar succes en dribbelt behendig langs alle valkuilen. Klaar om je te ontpoppen tot een onmisbare speler? Schrijf je dan in voor een opleiding project management. Hier leer je het nodige voetenwerk, ofwel: efficiënter plannen, slimmer organiseren en sneller succes boeken. Zo scoor je op alle vlakken.
 

Hoe pakken we project management opleidingen aan?

Een project manager kent de bouwstenen van elk project en zorgt bij elke nieuwe opdracht voor een solide constructie. Samen met het team vormt de PM een stevige basis. Dat kan alleen doordat een project manager betrokken is bij elke fase. Vanuit die optiek pakken we ook onze projectmanagement opleiding aan. Een nuttige portie theorie combineren we met praktische toepassingen. Onze trainers kennen het klappen van de zweep en delen graag al hun kennis en ervaring. Worstel je zelf met een project? Leg het voor tijdens de opleiding project management en vind samen de oplossing.
 

Hoe kies je de juiste project management opleiding?

Bij elke opleiding projectmanagement staat een duidelijke omschrijving van de lesinhoud. Komt dit overeen met je eigen wensen of doelen? Dan weet je dat het goed zit. Misschien ben je op zoek naar een specifieke aanpak of wil je na je training uitpakken met een waardevol certificaat. We hebben bijvoorbeeld projectmanagement opleidingen waar je alles leert over Scrum, Agile en PRINCE2. Denk ook praktisch. Wat mag het kosten? Liever kort en bondig of engageer je je meteen voor een langdurig leertraject? Als je dit in het achterhoofd houdt, vind je zeker de juiste project management opleiding.
 

FAQ


1. Welke opleidingen projectmanagement zijn er?

Net omdat projecten in verschillende formaten het pad van een project manager kruisen, bieden we een uitgebreid en gevarieerd aanbod. Ontdek hier al onze project management opleidingen:

 • Basisopleiding Project Management: Klaar om je eerste stappen te zetten als project manager? Tijdens deze opleiding projectmanagement leer je de basis: plannen, uitvoeren en monitoren.
 • Gevorderde certificering Project Management: Je bent vertrouwd met de basisbeginselen en wil je projecten naar een hoger niveau tillen. Deze cursus projectmanagement toont je de weg. Inclusief certificering waardoor je meteen een goede indruk maakt.
 • Agile en Scrum Project Management: Wil je snel en flexibel schakelen tijdens projecten? Dan is deze opleiding project management helemaal jouw ding. Ontdek met Agile Project Management de kracht van SCRUM en sprint van het ene succesvolle project naar het andere.
 • PRINCE2: Wereldwijd zweren project managers bij de PRINCE2-methode om essentiële vaardigheden onder de knie te krijgen. Ontdek zelf tijdens deze opleiding project management waarom deze aanpak zo populair is.


2. Wat kan je doen met een opleiding projectmanagement?

Iets in beweging zetten. Projecten boeken vaak (te) weinig vooruitgang, omdat ze richting missen. Als project manager weet je wat er nodig is om te slagen. Je zorgt voor duidelijkheid en stelt haalbare doelen voorop. Om die te behalen, geef je een concrete invulling aan relevante parameters. Welke mensen heb je nodig? Wat zijn hun taken? Hoeveel tijd is er voorzien? Details die vaak over het hoofd worden gezien, maar een grote impact hebben.
 

3. Wat is de Dag van de Projectmanager?

Hét netwerkevent dat bij elke projectmanager in de agenda staat. Als je nog niets te doen hebt op 15 juni, dan nu wel. We zien je graag in Bluepoint Antwerpen voor de 16de editie waar we je samen met meer dan 200 projectmanagers verwelkomen. Of je nu pas start of al een hoop projecten achter de kiezen hebt, je doet er gegarandeerd inspiratie op. Onder meer op het programma: twee straffe keynotes, 15 praktische workshops en eindeloos veel netwerkkansen.
 

4. Wat is het verschil tussen een projectleider en projectmanager?

Een projectleider ondersteunt kleinschalige projecten, terwijl een projectmanager zich ontfermt over projecten van lange(re) adem en daarbij één of meerdere projectleiders instructies geeft. Het kan best dat een projectleider alleen een opdracht voor zijn rekening neemt. In dat geval rapporteert hij rechtstreeks aan de klant of zijn leidinggevende. Met een projectmanager in de rangen, heeft de projectleider geen eindverantwoordelijkheid. Maar elke organisatie geeft op zijn eigen manier invulling aan beide functies. Het onderscheid merk je doorgaans aan zaken als het takenpakket, salaris en gevraagde competenties.
 

5. Waarom kiezen voor een opleiding projectmanagement?

Ongeacht de sector waarin je werkt, een vaardige project manager wordt altijd met open armen ontvangen. Want tijdens een cursus projectmanagement ontwikkel je vaardigheden en kennis waardoor je je medewerkers nog beter kan aansturen. Zo draag je ook bij aan de prestaties van je team met betere projectresultaten als gevolg. En dat zorgt ongetwijfeld ook voor meer en nieuwe carrièreperspectieven.