Menu
Logo
Logo

Luisterend leren

Ontdek onze inspirerende podcasts

Lekker ontspannen én als professional toch iets opsteken. Dat kan met de podcast Brainpickings van ZigZagHR. Onze opleidingsexperten van NCOI Learning delen er hun inzichten over topics als een inclusief beleid, stakeholder management en ChatGPT. Laat je inspireren aan het zwembad, onderweg naar het werk of op een terras.

Opleiding & Ontwikkeling: Hoe zorg je ervoor dat een opleiding blijft plakken?

Levenslang leren is cruciaal als we inzetbaar willen blijven. Al blijkt uit studies dat niet alle Vlamingen daarvoor staan te springen. Hoe kan je als bedrijf leerhonger effectief en efficiënt stimuleren? En hoe zorg je ervoor dat een opleiding blijft plakken? Learning Architect Koen Dierckx en Learning Consultant Ilse Schepens van NCOI Learning beantwoorden de vragen van gastvrouw Lesley Arens.

“Kies voor korte leermomenten, activeer je deelnemers en laat je stakeholders zelf bepalen op welke manier ze van en met elkaar willen leren.”
Luister hier

Opleiding is niet vrijblijvend

De ideale wapens in de war for talent? Een doortastende leercultuur en een relevant opleidingsaanbod. Maar hoe zorg je als organisatie voor een gepersonaliseerd aanbod en wie betrek je daarin? Dat kom je in deze aflevering te weten van Alain Molinard, L&D Manager bij BASF en Nanou Pauwels, Manager Learning Consultants bij NCOI Learning.

“Medewerkers kijken vandaag naar: what’s in it for me? En het antwoord daarop mag geen eenheidsworst zijn.”
Luister hier

Duurzame loopbaanmobiliteit

In de zoektocht naar talent vergeten we vaak de opportuniteiten op onze interne arbeidsmarkt. Bedrijven die daarop inzetten, winnen minstens twee keer: vacatures geraken effectiever ingevuld én medewerkers vinden een nieuwe uitdaging binnen hetzelfde bedrijf. Een podcast over hoe je interne loopbaanmobiliteit kan stimuleren met Learning Consultant Ilse Schepens en Trainer Raf Vanzeer van NCOI Learning.

“Evoluties bij medewerkers stimuleer je niet in een vingerknip. Maar als je het strategisch verhaal tot bij jouw mensen krijgt, ben je vertrokken voor een mooie ontdekkingstocht.”
Luister hier

Een nieuwe wereld vraagt een nieuw hr

In deze aflevering hebben we het over de toekomst van hr als vakgebied. Wat verwacht de business van hr, wat hebben medewerkers nodig en hoe verenigt hr die twee belangen in uitdagende tijden? Conny Hooghe, Global HR Director bij Materialise en Barbara Verschueren, Learning Consultant bij NCOI Learning gaan in gesprek met elkaar over de rol van de hr-professional vandaag.

“Een leidinggevende heeft vandaag meer een faciliterende rol. Hoe kan jij bijdragen aan een sfeer van feedback, transparante communicatie en psychologische veiligheid zodat jouw medewerkers productief, creatief en gelukkig zijn?”
Luister hier

Een strategisch well-being programma begint bij de leidinggevende én jezelf

Een op de vier werknemers lijdt aan ziekmakende stress, vaak met langdurige uitval als gevolg. Stress wordt daarmee een steeds groter probleem en voorkomen is beter dan genezen. Griet Deca, Chief Happiness bij Tryangle en Caroline Savoye, Learning Consultant bij NCOI Learning delen hun inzichten over hoe stresspreventie deel wordt van de bedrijfscultuur.

“Je moet mentaal welzijn op het werk niet als een kost zien maar als een investering. En die verdien je dubbel en dik terug.”
Luister hier

Het is niet omdat er niet bewust gediscrimineerd wordt dat er geen discriminatie ervaren wordt

Het is niet omdat er diversiteit is, dat er ook inclusiviteit is. Organisaties en hr-professionals zien het belang in van een inclusief beleid maar de kennis ontbreekt. Een opleiding is de ideale manier om je bewust te worden van onbewuste vooroordelen. Dat is de overtuiging van Katelijne Rotsaert en Ilse Schepens, Trainer en Learning Consultant bij NCOI.

“Als je ervan uit gaat dat er geen discriminatie is, dan pik je ook geen aanwezige signalen op.”

Luister hier

Slimmer werken met ChatGPT

Geen enkele software groeide ooit zo snel als ChatGPT, de intelligente chatbot van OpenAI. Hoe gaat deze taalsoftware jouw job als hr-professional veranderen? En hoe ga je daar slim mee aan de slag? Een aflevering over prompt engineering, de kunst van vragen stellen en Arnold Schwarzenegger met Mathias Vermeulen, oprichter van Winston Wolf en Elke De Wit, Senior Product Portfoliomanager bij NCOI Learning.

“Luie professionals zullen hinder ondervinden van ChatGPT. Maar mensen met een grote vakkennis en kritische ingesteldheid hebben er enkel baat mee.”

Luister hier

Van stakeholder management naar stakeholder engagement

Of je nu een nieuw recruitment proces opstart of de arbeidsdeal vertaalt naar de werkvloer, je moet als hr-professional het speelveld en je pappenheimers kennen. Koen Dierckx, Learning Architect bij NCOI en Katia Van Belle, Trainer bij Propellor en NCOI, praten over het belang van stakeholder management en welke vaardigheden je daarvoor nodig hebt.

“Je moet je de vraag stellen: waar worden mijn stakeholders blij van in dit traject?”

Luister hier

De impact van flexibel werken op welzijn

Voor veel medewerkers is flexibel werken ondertussen een evidentie. Ze willen vrijheid en verwachten vertrouwen als het gaat over waar, wanneer en hoe ze werken. Maar hoever kan, wil en moet je daarin meegaan als werkgever? En wat is de impact van flexibel werken op het welzijn van jouw medewerkers? In deze aflevering praten we met Griet Deca, Chief Happiness bij Tryangle en Audrey Van den Bempt, Senior Productmanager bij NCOI.

“Een beleid rond welzijn en flexibel werken moet bottom up ontstaan. Er moet als medewerker een mooi evenwicht zijn tussen wat jou energie geeft en wat jou energie vraagt.”

Luister hier
Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting!

Blijf op de hoogte (van je vakgebied) én geniet van exclusieve NCOI-voordelen:

  • 10 % korting op je eerstvolgende open opleiding naar keuze. Deze korting is niet geldig op opleidingen van NCOI Business School.
  • Tips & tricks, inspiratie en opleidingsinfo op maat, rechtstreeks in je mailbox
  • Maak kans op mooie prijzen

Blijf op de hoogte (van je vakgebied) én geniet van exclusieve NCOI-voordelen:

  • 10 % korting op je eerstvolgende open opleiding naar keuze
  • Tips & tricks, inspiratie en opleidingsinfo op maat, rechtstreeks in je mailbox
  • Maak kans op mooie prijzen