Logo

Arbeidsdeal: samen naar een lerende organisatie

Met de arbeidsdeal wil de overheid de arbeidsmarkt moderniseren en, net als NCOI Learning, levenslang leren stimuleren. Nu je opleidingsplan is opgemaakt, is het tijd om te zorgen voor de concrete invulling ervan. Ga hier op zoek naar passende opleidingen, of contacteer ons voor een opleidingsaanbod op maat.
Contacteer ons en wij zorgen voor jouw opleidingsplan

Doel arbeidsdeal

De overheid wil met de arbeidsdeal naast levenslang leren ook zorgen voor een betere work-life balans door de introductie van flexibele werkroosters, deconnectie tijdens rustdagen en een transitietraject bij ontslag. Dit plan moet de ambitie ondersteunen om tegen 2030 een werkgelegenheidsgraad te bereiken van 80 % van de actieve bevolking.

Bij NCOI Learning highlighten we graag twee van de maatregelen en bieden we oplossingen aan. Een belangrijke pijler van de arbeidsdeal is immers vorming.

Investeren in opleidingen is investeren in de toekomst van je bedrijf!

En daar helpen wij je graag bij! Maar hoe ga je hier nu mee aan de slag?

1. Het opleidingsplan

Telt jouw onderneming meer dan 20 werknemers? Dan ben je verplicht om een jaarlijks opleidingsplan op te stellen met bijzondere aandacht voor risicogroepen en knelpuntberoepen. Zo’n plan bevat minstens de aangeboden opleidingen en de doelgroep van medewerkers voor wie ze bestemd zijn.


2. Recht op opleiding

Voortaan hebben deze werknemers een individueel recht op 5 opleidingsdagen per jaar. In het overgangsjaar 2023 gaat het om 4 dagen.

Bij NCOI Learning ondersteunen we jouw organisatie graag om je opleidingsplan vorm te geven. Onze learning consultants helpen jouw plan concreet, efficiënt en hands-on mee te creëren en te realiseren.

Nood aan een opleidingsplan?

Een plan nodig voor jouw medewerkers en/of leidinggevenden? Of heb je al een plan, maar ben je op zoek naar de concrete invulling ervan? Onze learning consultants helpen je graag verder!
Contacteer ons en wij helpen je verder
Nanou Pauwels
Manager Incompany opleidingen
Tel.: +32 15 79 16 54
npauwels@ncoi.be

Opleidingen zoeken voor in je plan?

Kijk hoe onze opleidingen passen in je opleidingsplan en bij de leerbehoefte van je team.
Melissa Strohlein
Productmanager
Tel.: +32 15 79 16 75
mstrohlein@ncoi.be

De impact van de arbeidsdeal op jouw hr-beleid

Meer mensen aan het werk en een beter evenwicht tussen werk- en privéleven, zo luidt de ambitie van de arbeidsdeal. De overheid wil hiermee de arbeidswetgeving moderniseren. Maar wat betekent dit nu precies voor jouw hr-beleid? Wij lichten de belangrijkste maatregelen voor jou toe.
Blog: de maatregelen van de arbeidsdeal op een rij

In 6 stappen naar een strategisch(er) opleidingsplan

Een boeiende training, een inspirerende lesgever ... Je medewerkers keerden enthousiast terug van de opleiding. En toch wordt er nadien niets meer met het geleerde gedaan? Koen Dierckx van NCOI Learning weet hoe je die valkuil kan vermijden.
Blog: In 6 stappen naar een strategisch(er) opleidingsplan
Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting!

Blijf op de hoogte (van je vakgebied) én geniet van exclusieve NCOI-voordelen:

  • 10 % korting op je eerstvolgende open opleiding naar keuze
  • Tips & tricks, inspiratie en opleidingsinfo op maat, rechtstreeks in je mailbox
  • Maak kans op mooie prijzen