Menu
Logo
Logo

Arbeidsdeal: samen naar een lerende organisatie

Met de arbeidsdeal wou de overheid de arbeidsmarkt moderniseren en, net als NCOI Learning, levenslang leren stimuleren. Weet je niet meteen waar te starten? Heb je hulp nodig bij het opstellen van je verplicht opleidingsplan met deadline 31-03-2024 of wil je meer toelichting over de mogelijkheden?
Contacteer ons en wij zorgen voor jouw opleidingsplan

Doel arbeidsdeal

Het doel van de arbeidsdeal is om naast levenslang leren ook te zorgen voor een betere work-life balans door de introductie van flexibele werkroosters, deconnectie tijdens rustdagen en een transitietraject bij ontslag. Dit plan moet de ambitie ondersteunen om tegen 2030 een werkgelegenheidsgraad te bereiken van 80 % van de actieve bevolking.

Bij NCOI Learning highlighten we graag twee van de maatregelen en bieden we oplossingen aan. Een belangrijke pijler van de arbeidsdeal is immers vorming.

Investeren in opleidingen is investeren in de toekomst van je bedrijf!

En daar helpen wij je graag bij! Maar hoe ga je hier nu mee aan de slag?

1. Het opleidingsplan

Telt jouw onderneming meer dan 20 werknemers? Dan ben je verplicht om een jaarlijks opleidingsplan op te stellen met bijzondere aandacht voor risicogroepen en knelpuntberoepen. Zo’n plan bevat minstens de aangeboden opleidingen en de doelgroep van medewerkers voor wie ze bestemd zijn. De deadline is al op 31 maart 2024.​


2. Recht op opleiding

Voortaan hebben deze werknemers een individueel recht op 5 opleidingsdagen per jaar.

Bij NCOI Learning ondersteunen we jouw organisatie graag zodat je de ontwikkeling van het opleidingsplan rond krijgt tegen 31 maart 2024. Onze learning consultants helpen jouw plan concreet, efficiënt en hands-on mee te creëren en te realiseren.

Nood aan een opleidingsplan?

Een plan nodig voor jouw medewerkers en/of leidinggevenden? Of heb je al een plan, maar ben je op zoek naar de concrete invulling ervan? Onze learning consultants helpen je graag verder!
Contacteer ons en wij helpen je verder
Nanou Pauwels
Manager Incompany opleidingen
Tel.: +32 15 79 16 54
npauwels@ncoi.be

Opleidingen zoeken voor in je plan?

Kijk hoe onze opleidingen passen in je opleidingsplan en bij de leerbehoefte van je team.

TIP

Melissa Strohlein
Productmanager
Tel.: +32 15 79 16 75
mstrohlein@ncoi.be

Een halfuur over leercultuur

Podcast ZigZagHR
Met Alain Molinard en Nanou Pauwels 

De ideale wapens in de war for talent? Een doortastende leercultuur en een relevant opleidingsaanbod. Maar hoe zorg je als organisatie voor een gepersonaliseerd aanbod en wie betrek je daarin? Dat kom je in deze aflevering te weten met Alain Molinard, L&D Manager bij BASF en Nanou Pauwels, Manager Learning Consultants bij NCOI Learning.
Bekijk de video

Recht op opleiding: alles wat je moet weten na 1 jaar arbeidsdeal

De arbeidsdeal is ondertussen een jaar van kracht. Met deze wet wil de overheid een antwoord bieden op de nieuwe manieren van werken en de werkzaamheidsgraad verhogen. Twee hoofdstukken zijn gewijd aan opleiding. Maar wat weten we na één jaar arbeidsdeal over de regels rond het opleidingsrecht en het opleidingsplan? En hoe zit het met de nieuwe Federal Learning Account? Wij zetten de basisprincipes en laatste updates op een rijtje.
Blog: alles wat je moet weten na één jaar arbeidsdeal

In 6 stappen naar een strategisch(er) opleidingsplan

Een boeiende training, een inspirerende lesgever ... Je medewerkers keerden enthousiast terug van de opleiding. En toch wordt er nadien niets meer met het geleerde gedaan? Koen Dierckx van NCOI Learning weet hoe je die valkuil kan vermijden.
Blog: In 6 stappen naar een strategisch(er) opleidingsplan
Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting!

Blijf op de hoogte (van je vakgebied) én geniet van exclusieve NCOI-voordelen:

  • 10 % korting op je eerstvolgende open opleiding naar keuze. Deze korting is niet geldig op opleidingen van NCOI Business School.
  • Tips & tricks, inspiratie en opleidingsinfo op maat, rechtstreeks in je mailbox
  • Maak kans op mooie prijzen

Blijf op de hoogte (van je vakgebied) én geniet van exclusieve NCOI-voordelen:

  • 10 % korting op je eerstvolgende open opleiding naar keuze
  • Tips & tricks, inspiratie en opleidingsinfo op maat, rechtstreeks in je mailbox
  • Maak kans op mooie prijzen