Menu
Logo
Logo

Brico helpt werknemers efficiënter werken

Hoe plan ik mijn werk? Hoe krijg ik meer taken afgewerkt? Welke mails beantwoord ik wel of niet, nu of later? Vragen die bij Brico een duidelijk antwoord krijgen dankzij het BE Efficient Program van NCOI Learning.

“Met een efficiency-coach aan je zijde zet je voornemens om in actie en is er onmiddellijk zichtbaar resultaat.”

Uitdaging

Bij Brico wordt er op verschillende sporen gewerkt aan een vereenvoudiging van zowel de organisatiestructuur als de manier waarop werknemers samenwerken. “Onze medewerkers werken voor de verschillende enseignes binnen de Maxeda DIY Group en dat maakt zelfs de kleinste taken soms heel complex”, zegt de training & development manager bij Brico.

Aanpak

Enerzijds werkt Brico aan het vereenvoudigen van structuren en processen. Anderzijds mikt het bedrijf op meer productiviteit en efficiëntie door elke medewerker zichzelf beter te leren organiseren. Daarvoor doet Brico een beroep op het BE Efficient Program van NCOI Learning.

De testfase is inmiddels afgerond en binnenkort rolt Brico het programma uit over de hele centrale organisatie. “De bedrijfsleiding heeft zich daarvoor geëngageerd”, zegt de trainer.

Stop de mailplaag

BE Efficient helpt werknemers om hun werk beter te organiseren, onder andere door in te grijpen in hun werkplanning en in de manier waarop ze hun mailbox organiseren en hun mails behandelen.

Mails kunnen een echte plaag zijn, geeft de trainer toe. “De manier waarop we nu georganiseerd zijn, zorgt voor zo’n overdaad aan e-mails dat er op den duur niemand nog beslist en er vooral frustratie achterblijft.”

Brico staat niet alleen met dat probleem. Recent bleek nog uit een onderzoek van arbeidsbemiddelaar Robert Half dat overdadig e-mailverkeer een dooddoener is voor de productiviteit op de werkvloer. Het erge is dat veel bedrijven dit weten, maar het moeilijk kunnen verhelpen.

Persoonlijke begeleiding

Met het BE Efficient Program rekent Brico op een verhoogde productiviteit. “De resultaten van de testgroepen waren alvast positief”, weet de trainer. “Zelfs kleine dingen zoals het opkuisen van de bureaus zorgden al voor een grote verandering.”

Maar het programma heeft veel meer impact dan dat. “Er zijn voor mij twee zaken die deze training echt sterk maken. Ten eerste de persoonlijke begeleiding van de deelnemer. Met een coach aan je zijde zet je voornemens om in actie en is er onmiddellijk zichtbaar resultaat. Dat is erg engagerend en het helpt om slechte gewoontes te veranderen. Ten tweede maakt deze training onderwerpen bespreekbaar in een veilige omgeving. Organisatorische problemen die de communicatie of samenwerking hinderen, komen open op tafel.”

Confronterende aanpak

Aan het begin van elke sessie bespreekt de trainer met elke deelnemer de professionele doelstellingen die hij of zij wil bereiken. “De trainer observeert de deelnemer en bevraagt het gedrag dat hij ziet: ‘waarom doe je dit zo?’ Deze aanpak is soms confronterend maar heeft wel een positief effect”, vindt de trainer.

Hij merkt dat werknemers zich ook echt betrokken voelen bij de veranderingen die hun manier van werken ondergaat. Een punt waar ze nog niet helemaal uit is, is hoe bepaalde adviezen van het BE Efficient Program te rijmen vallen met de context van een retailbedrijf. “Je kan wel zeggen dat je die en die mails niet prioritair moet behandelen maar in een servicegerichte omgeving als de onze moet je uiteindelijk wel responsief zijn, en dat is niet altijd evident.”

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting!

Blijf op de hoogte (van je vakgebied) én geniet van exclusieve NCOI-voordelen:

  • 10 % korting op je eerstvolgende open opleiding naar keuze. Deze korting is niet geldig op opleidingen van NCOI Business School.
  • Tips & tricks, inspiratie en opleidingsinfo op maat, rechtstreeks in je mailbox
  • Maak kans op mooie prijzen

Blijf op de hoogte (van je vakgebied) én geniet van exclusieve NCOI-voordelen:

  • 10 % korting op je eerstvolgende open opleiding naar keuze
  • Tips & tricks, inspiratie en opleidingsinfo op maat, rechtstreeks in je mailbox
  • Maak kans op mooie prijzen