Logo

Leertraject Insights® leeft bij Devoteam

Bij Devoteam zijn de consultants en analisten fan van Insights®. Insights-training geeft hen inzicht in EQ en zogenaamde soft skills. En helpt hen om hun hoogtechnologische knowhow beter aan de man te brengen.

Devoteam heeft goede consultants in huis met hoogtechnologische en digitale knowhow. Aan hoge scholing en hard skills zeker geen gebrek. Maar hoe creëer je zin voor initiatief, betrokkenheid en constructieve voorstellen aan de vergadertafel? Hoe kunnen ICT-professionals en de hele organisatie competenter worden in het overbrengen van hun ideeën? Bij zulke uitdagingen komen soft skills en EQ van pas. Die wilde Benny Moonen, operationeel directeur bij Devoteam, aanscherpen bij zijn mensen. Benny had eerder kennis gemaakt met Insights®. Hij wilde binnen Demoteam een leertraject uitrollen met Insights® als rode draad. Daarvoor deed hij beroep op Vera Vanderlocht, trainer en coach bij NCOI Learning.

Kritische nestor

Benny Moonen: “Naar aanleiding van de CAO over werkgelegenheid van werknemers van 45+ heeft Devoteam een concreet actieplan opgesteld. We zijn gestart met langetermijntrajecten gebaseerd op Insights® bij deze groep van medewerkers met een lange staat van dienst en dus ook met heel wat ervaring. We zijn erin geslaagd een aantal van hen - die heel kritisch ingesteld zijn - te laten evolueren naar enthousiaste believers. Direct na de Insights® basistraining begonnen ze aan elkaar uitleggen hoe ze de zaken anders aanpakten en vertelden ze iedereen dat Insights® werkt. En wat meer is: na de training waren ook vele andere, jongere werknemers vragende partij. Daarom hebben we de op Insights® gebaseerde soft skills programma’s opengesteld voor alle medewerkers.”

“Een belangrijke return is dat iedereen dezelfde taal spreekt, dat bespaart ons tijd en stroomlijnt het samen denken over oplossingen.”
Benny Moonen

Iedereen dezelfde taal

Benny Moonen: “Insights® Discovery start met zelfreflectie. In deze opleiding leer je jezelf beter leren kennen. ‘Wie ben ik en waarom gedraag ik me op een bepaalde manier?’ Dat is een pluspunt van de training dat ik vaak gehoord heb. Een andere positieve feedback is dat iedereen als het ware dezelfde taal spreekt. Tijdens discussies begrijpen we elkaar beter. Dat bespaart ons tijd. En het stroomlijnt het denken. De thema’s die we belangrijk vinden zoals personal leadership, betrokkenheid en pro-activiteit komen in alle modules aan bod.”

Duw- en trekenergie

Trainer en coach Vera Vanderlocht: ”Het traject is opgebouwd uit verschillende modules. We frissen eerst op en gaan dan telkens een stap verder. Na de Insights® Discovery volgt een communicatietraining Beïnvloeden en overtuigen. Daar onderzoeken we hoe je kennis over Insights® kan gebruiken om je boodschap met maximale impact over te brengen. Ik spreek in die training o.a. over duw- en trekenergie. De volgende module rond Persoonlijk leiderschap gaan we dan weer specifieker in op trekenergie: hoe kan ik door meer vragen te stellen mijn gesprekspartner tot een oplossing bewegen? Wat nog in de pijplijn zit zijn de modules, Time en stress management, waarin mensen handvaten krijgen om om te gaan met steeds toenemende druk en verwachtingen. Voor de sales is er een specifieke training: Welke klant heb ik voor me?”

“Het motiveert me om bij heel rationele types de interesse te zien groeien in de menselijke psychologie.”
Vera Vanderlocht

Goed geoliede machine

Benny Moonen: “De eerste dag Insights® is verplicht, daarna is de keuze aan de werknemer of hij ermee verder wil. Want voor wie er echt niet in gelooft, heeft een opleiding volgen weinig zin. Intussen zijn we 2,5 jaar bezig met training gebaseerd op Insights®. Zowat de helft van de medewerkers stapte mee in het project, dat zijn dus reeds een 140-tal medewerkers, ingedeeld in een 8-tal groepen. Het merendeel zijn onze consultants, al willen de andere bedrijfsafdelingen nu ook de training volgen. Vera is onze vaste lesgever en geeft zowat 30 inhouse trainingsdagen per jaar. De verschillende modules van de training lopen als een goed geoliede machine door elkaar.”

Teruggeven wat er leeft

Vera Vanderlocht: ”Na elke training geef ik uitgebreid feedback aan Benny. Daarbij ga ik uiteraard nooit namen noemen. Ik geef wel aan wat er leeft en wat ik regelmatig hoor terugkomen. Die vinger aan de pols leert hem waar zijn mensen tegenaan lopen en waar ze nood aan hebben.”
 

Insights® op maat van jouw bedrijf?

Wil je ook een leertraject op maat opzetten met Insights®? 
Neem dan contact op met Barbara Verschueren via bvershueren@ncoi.be of +32 486 86 91 61.

Benny Moonen startte in 1996 als Solution Architect bij Siemens en introduceerde er de eerste innovatieve mobiele data services. In 2008 vervoegde Benny Devoteam, eerst als Sales en Business Manager. Devoteam nv biedt sinds 20 jaar innovatieve technologische consultancy om je business digitaal te optimaliseren met 4.100 professionals in 20 landen. Met zijn team van doorgedreven professionals stampte hij vanaf 2010 de Telecom & Media business uit de grond en klom hij op tot COO en Director Service Delivery.

Vera Vanderlocht is zelfstandig trainer en senior consultant bij NCOI Learning. Ze deed ervaring op in begeleiding van zowel individuen als teams bij hun persoonlijke ontwikkeling in leiderschap, (zelf)coaching, communicatie en emotionele intelligentie. Vera heeft al een groot aantal trainingsopdrachten vervuld bij grote en middelgrote organisaties, waaronder BNP Paribas Fortis, Siemens, Barco … Door haar constructieve en positieve aanpak motiveert ze mensen om hun ware potentieel te ontdekken, in hun zoektocht naar meer voldoening en een beter resultaat.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting!

Blijf op de hoogte (van je vakgebied) én geniet van exclusieve NCOI-voordelen:

  • 10 % korting op je eerstvolgende open opleiding naar keuze. Deze korting is niet geldig op opleidingen van NCOI Business School.
  • Tips & tricks, inspiratie en opleidingsinfo op maat, rechtstreeks in je mailbox
  • Maak kans op mooie prijzen

Blijf op de hoogte (van je vakgebied) én geniet van exclusieve NCOI-voordelen:

  • 10 % korting op je eerstvolgende open opleiding naar keuze
  • Tips & tricks, inspiratie en opleidingsinfo op maat, rechtstreeks in je mailbox
  • Maak kans op mooie prijzen