Menu
Logo
Logo

Hoe JooS Consulting zijn consultants naar projectmanagement begeleidt

Wat komt er zoal kijken bij de realisatie van een project en hoe kom je tot een succesvol resultaat? JooS Consulting deed een beroep op NCOI Learning en maakte kennis met de theoretische principes en praktische cases.

Startpunt

JooS Consulting ondersteunt sinds 1998 bedrijven bij hun financiƫle processen. In 2007 werden ze ook actief binnen de HR-dienstverlening via zusterbedrijf PZ. Alles bij elkaar kan JooS Consulting rekenen op een team van ongeveer 250 professionals die tijdelijk of langdurig gedetacheerd werken. Professionals die ze de nodige ondersteuning willen geven om het beste werk te kunnen leveren.

Enige tijd geleden bleek dat klanten de senior professionals ook wilden inschakelen bij de uitwerking van bedrijfsprojecten: denk aan de implementatie van een ERP-pakket of de aanpak van ziekteverzuim. De consultants gaven aan nood te hebben aan extra theoretische ondersteuning en praktijkervaring. Ellen Cattoor, Talent Development Manager en Jonas Teunkens, Senior Finance Consultant vertellen hoe JooS Consulting dit aanpakte.

Toptrainer

In haar zoektocht naar de gepaste opleiding kwam Ellen Cattoor terecht bij NCOI Learning. Dat resulteerde in de tweedaagse in company basisopleiding ‘Projectmanagement van a tot z’.

Drie groepen van een tiental professionals volgden de eerste cursusdag.
Ellen Cattoor: “We kregen zeer positieve feedback over deze interactieve opleiding. Trainer Dave Synaeve lichtte niet alleen de theorie toe maar gaf ook vanuit zijn eigen ervaring veel herkenbare praktijkvoorbeelden. Er was voldoende ruimte voor de specifieke vragen en uitdagingen van onze professionals.”

Deelnemer Jonas Teunkens vult aan: “De training was to the point en praktijkgericht. We leerden risico’s managen, omgaan met weerstanden… De leerstof was ook nuttig om je eigen activiteiten beter te organiseren. Het enige minpuntje is dat 2 dagen niet genoeg zijn om alles te kunnen doorgronden. Het gaf ons wel de motivatie en extra kennis om aan de slag te kunnen.”
 
"Door zijn toepasbaarheid binnen verschillende functies en sectoren kan de opleiding Projectmanagement iedereen een meerwaarde bieden."
Ellen Cattoor

Zelfvertrouwen

Het positieve effect laat zich volgens Cattoor nu al duidelijk voelen: “Het zelfvertrouwen van onze consultants is gevoelig verhoogd. Ze beschikken nu over de basiskennis om meteen projectverantwoordelijkheid te dragen als de klant daar om vraagt.” Teunkens bevestigt: “Ik treed nu voor het eerst op als ‘projectcoƶrdinator’ bij mijn klant: ik sta in voor het volledige beheer van een project, waaronder ook de planning en risicomanagement.”

Dankzij de kmo-portefeuille durft Ellen Cattoor hier spreken van een rendabele investering. Jonas Teunkens zelf heeft de smaak intussen goed te pakken. Hij diende inmiddels een verzoek in om de projectmanagement-methode Prince2® te mogen volgen.

Meer weten?

Op zoek naar een projectmanagement opleiding op maat van je bedrijf en medewerkers?
Contacteer learning consultant Barbara Verschueren via [email protected] of +32 486 86 91 61.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting!

Blijf op de hoogte (van je vakgebied) Ć©n geniet van exclusieve NCOI-voordelen:

  • 10 % korting op je eerstvolgende open opleiding naar keuze. Deze korting is niet geldig op opleidingen van NCOI Business School.
  • Tips & tricks, inspiratie en opleidingsinfo op maat, rechtstreeks in je mailbox
  • Maak kans op mooie prijzen

Blijf op de hoogte (van je vakgebied) Ć©n geniet van exclusieve NCOI-voordelen:

  • 10 % korting op je eerstvolgende open opleiding naar keuze
  • Tips & tricks, inspiratie en opleidingsinfo op maat, rechtstreeks in je mailbox
  • Maak kans op mooie prijzen