Logo

Impact verhogen als projectmanager

“Toen de projectmanagers zagen dat ze allemaal in hetzelfde schuitje zaten, beseften ze dat ze van elkaars ervaring en technieken konden leren.”

De uitdaging

De projectmanagers van de Exportdivisie van Siemens werken wereldwijd op complexe projecten die een grote technische bagage vragen. “Maar technische kennis alleen volstaat niet”. De managers werken in een matrixstructuur, zonder directe hiërarchische bevoegdheden. Tegelijk moeten ze enorm veel contacten onderhouden met de financiers, contractors, het hoofdkwartier. Hun impact berust op hun overtuigingskracht, hun geloofwaardigheid en hun communicatievaardigheden. Om hen daarin te ondersteunen klopte Siemens bij NCOI Learning aan.

De aanpak

“We definieerden eerst de concrete betekenis van projectmanagement bij de Exportdivisie. Op basis daarvan werden een aantal cases uitgewerkt waarrond we later interactief konden werken.” De opleiding bestond uit tweevormingsdagen en één terugkomdag. “Door projectmanagers en managers één keer allemaal samen te brengen wilden we de teamcohesie verstevigen en de uitwisseling van info bevorderen. Toen de deelnemers zagen dat collega’s evengoed met een aantal issues worstelden, beseften ze dat ze allemaal in hetzelfde schuitje zaten en dus ook van elkaars ervaring en technieken konden leren.”

Het resultaat

“De projectmanagers hebben de opleiding heel enthousiast gevolgd”, weet de vormingsverantwoordelijke. “Ze beseffen dat je van een klant of medewerker ook zaken gedaan kunt krijgen zonder de goede relatie te hypothekeren. Nu is het aan hen en aan de projectcoaches om de opgestoken kennis toe te passen op het terrein.”

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting!

Blijf op de hoogte (van je vakgebied) én geniet van exclusieve NCOI-voordelen:

  • 10 % korting op je eerstvolgende open opleiding naar keuze. Deze korting is niet geldig op opleidingen van NCOI Business School.
  • Tips & tricks, inspiratie en opleidingsinfo op maat, rechtstreeks in je mailbox
  • Maak kans op mooie prijzen

Blijf op de hoogte (van je vakgebied) én geniet van exclusieve NCOI-voordelen:

  • 10 % korting op je eerstvolgende open opleiding naar keuze
  • Tips & tricks, inspiratie en opleidingsinfo op maat, rechtstreeks in je mailbox
  • Maak kans op mooie prijzen