Menu
Logo
Logo

FAQ | Frequently Asked Questions

Scrum: veelgestelde vragen

FAQ

1.  Waarom zou ik kiezen voor het Certified Scrum Master® of Certified Scrum Product Owner® certificaat?

CSM® - Certified Scrum Master® of CSPO ® - Certified Scrum Product Owner® zijn wereldwijd erkende Scrum Alliance® certificaten. Ze zijn dé ideale voorbereiding om aan de slag te gaan als Scrum Master en Scrum Product Owner en met deze certificaten kun je aantonen dat je over de juiste kennis en autoriteit beschikt zodat je een sterke Scrum organisatie kan leiden.
 

2. Moet ik een online test afleggen om mijn officieel certificaat te ontvangen?

Volgens de Scrum Alliance® richtlijnen, moet je verschijnen voor het CSM® examen om een Certified Scrum Master® te worden. Om te slagen voor het examen, moet je 37 van de 50 vragen correct beantwoorden binnen de tijdslimiet van 60 minuten. Als je het examen succesvol afrondt, krijg je de titel Certified Scrum Master® (CSM®) van Scrum Alliance®.
Wil je Certified Scrum Product Owner® worden? Dan hoef je geen test af te leggen. Het certificaat is al beschikbaar na het volgen van de 2-daagse opleiding.
 

3. Hoe lang is mijn certificaat geldig?

Volgens Scrum Alliance® is het Scrum Master en Scrum Product Owner certificaat twee jaar geldig. Na twee jaar kun je je certificering vernieuwen door 20 SEUs te verdienen.
 

4. Wanneer kan ik het Certified Scrum Master® online examen afleggen?

Je kunt het CSM® online examen direct na de workshop afleggen en de Certified Scrum Master® examenkosten zijn al voorzien in de inschrijvingsprijs. Onze trainer zal je alle details over het certificeringsproces uitleggen en je begeleiden naar het nodige materiaal om je voor te bereiden op de test. 
 

5. Kan ik het Certified Scrum Master® examen opnieuw doen als ik niet slaag?

Je krijgt twee pogingen binnen 90 dagen na de training. Na twee pogingen of 90 dagen, zal je wel $25 aangerekend worden voor elke bijkomende poging.
Terug

Certified by

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting!

Blijf op de hoogte (van je vakgebied) én geniet van exclusieve NCOI-voordelen:

  • 10 % korting op je eerstvolgende open opleiding naar keuze. Deze korting is niet geldig op opleidingen van NCOI Business School.
  • Tips & tricks, inspiratie en opleidingsinfo op maat, rechtstreeks in je mailbox
  • Maak kans op mooie prijzen

Blijf op de hoogte (van je vakgebied) én geniet van exclusieve NCOI-voordelen:

  • 10 % korting op je eerstvolgende open opleiding naar keuze
  • Tips & tricks, inspiratie en opleidingsinfo op maat, rechtstreeks in je mailbox
  • Maak kans op mooie prijzen