De L&D manager: basisopleiding

Alles om de koers van je opleidingsbeleid te bepalen én te varen

Prijs (excl. btw)

2.381,00

Opleidingstype

Opleiding

Vakgebied

Hr - Payroll

Opleider

NCOI Learning

Meer informatie

Download brochure

Geaccrediteerd

Meer informatie

Editie

59

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Als opleidingsverantwoordelijke ben je dol op verandering, want nieuwe doelstellingen en veranderende contexten leiden onophoudelijk tot … training en opleiding. En je medewerkers hebben continu nood aan extra competenties om optimaal inzetbaar te zijn. Het probleem? Veranderingen komen en gaan razendsnel. Hoe slaag je erin om een opleidingsbeleid uit te tekenen dat daar handig op inspeelt? Daarnaast zijn opleidingen geen kostenpost meer. Ze moeten opbrengen. Jij moet opbrengen. Je moet ervoor zorgen dat trainingen waarde toevoegen aan de organisatie. Dat niet alleen je collega’s er beter van worden, maar dat het bedrijf als geheel erop vooruitgaat. Anders slaag je niet in je doel ... Deze 4-daagse opleiding is onmisbaar voor wie een rol als learning and development manager heeft of ambieert. Je verwerft theoretisch inzicht in je vakgebied en ontdekt praktische hulpmiddelen om een krachtig opleidingsbeleid te voeren. Daarnaast ga je aan de slag met je eigen case zodat je al het geleerde kan vertalen naar je werksituatie.

Doelstellingen

Deze 4-daagse opleiding gaat recht naar het hart van je takenpakket. Je leert hoe je in een snel veranderende context met grote doelstellingen een goed opleidingsbeleid voert. Je krijgt:

 • kennis: theoretische modellen en best practices geven je grip op de basisbeginselen van je werkdomein;
 • instrumenten: met nuttige handvaten, oefeningen en actieplannen ga je onmiddellijk na de training zelf aan de slag;
 • gidsen: ervaren L&D managers helpen je beleid kaderen. Ze gidsen je door lastige passages en geven raad bij je belangrijke beslissingen.

Je leert tijdens de opleiding:

 • het opleidingsbeleid kaderen binnen een businessaanpak en een bedrijfsvisie;
 • het opleidingsplan naadloos inpassen in het hr-beleid;
 • zowel de doelstellingen van de organisatie als de wensen en mogelijkheden van de individuele medewerkers in je aanpak verrekenen;
 • het opleidingsproces stapsgewijs invoeren;
 • de ROI vooraf inschatten en voorstellen;
 • de return achteraf meten en interpreteren;
 • een resultaatgericht actieplan voor je opleidingsbeleid opstellen en uitvoeren;
 • een opleidingsvisie ontwikkelen en alle benodigde O&O-modellen en -instrumenten gebruiken en kaderen in een ruimer hr-beleid of businessaanpak.

Pluspunten

Je werkt een case uit die je presenteert op de laatste dag van de opleiding. Bij die case krijgt je een half uur online begeleiding.

Je ontdekt de laatste tools en trends. De module over online leertrends en -tools is ondersteund door een volledig online leertraject. Bestudeer ze vooraf en leer hoe je de trends kan vertalen naar de praktijk. Je krijgt ook individuele coaching over leertrends en evoluties.

Je brengt het geleerde gedurende een maand in de praktijk en kan feedback vragen tijdens de terugkomdag.

Getuigenissen

Ik vond de opleiding en inhoud heel sterk, de trainers hebben dit goed aangepakt. Ook zeer veel opgestoken en acties kunnen formuleren die ik onmiddellijk kan implementeren.

Charlotte Bloemen, hr-officer, Tessenderlo Group

We kregen inhoudelijk erg veel aangereikt, vaak onmiddellijk bruikbaar. Er werd ingespeeld op de verwachtingen van de deelnemers. Ik heb veel ideeën opgestoken van de andere cases en nuttige feedback gekregen op mijn case, dus dat was zeker een nuttige onderdeel van de cursus.

Elodie Wauters, managementassistant, Beaulieu International Group

De opleiding biedt zowel verbreding als verdieping in het domein van L&D en is inhoudelijk mee met de laatste tendensen rond leren en ontwikkelen. De docenten zijn vakmensen met sterke didactische kwaliteiten. Er is voldoende ruimte voor het uitwisselen van ervaringen met de andere deelnemers en de vertaalslag naar de eigen praktijk door het uitwerken van een business case biedt een absolute meerwaarde.

Kim Adriansens, manager Welzijn, Leren en Ontwikkelen, UZ Brussel

De groep was top! De ervaring van de deelnemers trok duidelijk het niveau van de groep naar boven. De docenten en gehanteerde leermethodieken waren interessant en challenging. De docenten geven hun passie voor L&D aan de cursisten door. Het cursusmateriaal is top en bruikbaar binnen de bedrijfswereld. Ik zou de cursus zeker aan collega's aanraden!

Isabel Gomes Paula Figueiredo, Recruitment & Development Coordinator, Bergerat Monnoyeur

Heel interessante opleiding met 3 sterke docenten en stuk voor stuk leuke en inspirerende medestudenten. De uitwisseling van elkaars praktijkcases is heel leerrijk!

Wendy De Pooter, Learning & Development Manager, RGF Staffing Belgium

Ik had geen verwachtingen over de kwaliteit ... alleen de gedrevenheid om er actief mee aan de slag te gaan ... en 'die goesting en passie' heb ik zeker gekregen!

Marc Vissers, bediende, Wolters Kluwer Belgium

De verschillende sprekers van deze opleiding zijn stuk voor stuk experten. Ze zijn enorm gepassioneerd, en dat voel je gewoon tijdens deze training. Dankzij de interactieve aanpak ontdek je diepgaande kennis en antwoorden op de vragen waarmee je worstelt. Absoluut een aanrader!

Valerie Van Sannen, Talent Development Manager, Materialise NV

Ik kan deze opleiding aanbevelen aan zowel nieuwe L&D professionals als L&D professionals die al enige ervaring hebben opgedaan. De opleiding stimuleert je om je huidige manier van werken te herevalueren met een grote aandacht voor 'fix the basics'. De grootste sterkte van deze opleiding is de grote inzetbaarheid binnen de praktijk. Ik kreeg heel wat tools en tips & tricks, waarmee ik meteen aan de slag ging!

Tessa Wittock, trainingscoördinator, Milcobel

Doelgroep

Deze opleiding richt zich tot:

 • beginnende vormingsverantwoordelijken
 • trainingsmanagers
 • zaakvoerders
 • directeuren
 • lijnmanagers
 • hr-verantwoordelijken
 • O&O-managers

De L&D manager: basisopleiding

Alles om de koers van je opleidingsbeleid te bepalen én te varen

Prijs (excl. btw)

2.381,00

Opleidingstype

Opleiding

Vakgebied

Hr - Payroll

Opleider

NCOI Learning

Meer informatie

Download brochure

Geaccrediteerd

Meer informatie

Editie

59

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Webinar Unlimited

Oneindig kijken en bijleren, waar en wanneer je wil. Een persoonlijk abonnement waarmee je zoveel live of on demand webinars kunt volgen als je maar wil. En dit gedurende 365 dagen, voor slechts 790 euro per jaar.
Oneindig kijken en bijleren, waar en wanneer je wil. Een persoonlijk abonnement waarmee je zoveel live of on demand webinars kunt volgen als je maar wil. En dit gedurende 365 dagen, voor slechts 600 euro per jaar.

Stay inspired, get informed!

Wil je op de hoogte blijven over de opleidingen, nieuws en trends binnen je vakgebied?

 • 10 % korting op de eerstvolgende opleiding uit het open kalenderaanbod
 • Handig tweewekelijks overzicht met de opleidingskalender
 • Meteen mee, dankzij de Learning Newsletter vol tips en inspiratie
 • Als eerste op de hoogte van leuke acties en wedstrijden

Wil je op de hoogte blijven over de opleidingen, nieuws en trends binnen je vakgebied?

 • 10% korting op de eerstvolgende opleiding uit het open kalenderaanbod
 • Handig tweewekelijks overzicht met de opleidingskalender
 • Meteen mee, dankzij de Learning Newsletter vol tips en inspiratie
 • Als eerste op de hoogte van leuke acties en wedstrijden