Copywriting voor het web

Doeltreffend schrijven voor het web

Prijs (excl. btw)

830,00

Opleidingstype

Opleiding

Vakgebied

Communicatie

Opleider

NCOI Learning

Meer informatie

Download brochure

Geaccrediteerd

Meer informatie

Editie

49

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Vandaag is schrijven vaak praten met een scherm ertussen. Hoe schrijf je een tekst voor een website? Wat is het verschil met tekst op papier? En hoe bekijkt je lezer het scherm? In deze opleiding krijg je een antwoord op deze en andere vragen over schrijven voor het web. Opzet: je eigen webtekst interactiever, toegankelijker en doeltreffender maken.

Doelstellingen

Het internet is een interactief en vluchtig medium. Dat heeft gevolgen voor de manier waarop je lezers naar je schermtekst kijken: ze scannen het scherm. Zigzaggend gaan ze op zoek naar interessante plekjes om te blijven hangen. Of om op te klikken. In deze opleiding maak je dan ook kennis met verschillende manieren om je lezer dieper in de site te lokken of te triggeren. Onder de deskundige leiding van de docent maak je stap voor stap een kritische analyse van je eigen website of intranet. Zo krijg je al snel een duidelijk zicht op sterke en zwakke punten. Ook de voorbeelden van medecursisten zijn inspirerend. Inclusief een schat aan concrete, direct toepasbare tips om je schermteksten meer impact te geven.

Getuigenissen

Deze schrijftraining heeft me verrast in heel positieve zin. Ik kreeg heel wat hands-on tips mee die mijn schrijfvaardigheden in de toekomst zeker zullen vooruithelpen. Een absolute aanrader voor éénieder die regelmatig bezig is met tekst op het web.

Michaël Coryn, ontwerptekenaar, Egemin nv

Er zijn verschillende voorbeelden teruggekomen uit een eerdere workshop die ik gevolgd heb bij Kluwer: Do's-and-don'ts voor een efficiënt intranet. Deze 2 opleidingen sluiten goed bij elkaar aan, en dat vond ik plezant en positief. En als surplus heb ik ook hier veel tips gekregen om webteksten beter te schrijven of te corrigeren. Ik ga alles zeker kunnen toepassen bij ons in het bedrijf.

Heleen Grootaers, marketingassistent, Vandersanden Group

Zeer uitgebreid, goed toepasbaar, veel nieuwe inzichten gekregen.

Valerie Verduyckt, marketingassistant, Grohe

Zeer goede training!

Karin Bodegom, hoofdredacteur DPP Editing, De Persgroep Publishing

Deze cursus is heel interessant, nooit saai - een echte aanrader. De docent is een inspirerende trainer die het nut van 'less is more' op een creatieve manier heeft kunnen overbrengen. Ik kan niet wachten om zijn boek te lezen!

Kathleen Vanwezel, Communications Assistant, Bayer

PERFECT!

Katrien Orlans, Marketing, Art Framing

Een opleiding boordevol bruikbare tips en tricks. Het enthousiasme van de docent maakte de opleiding extra boeiend. Ik heb er maar één woord voor: TOP!

Sofie De Donder, Product Content Creator, AVA Papierwaren

Eerste opleiding in mijn carrière die zo'n bezieling uitstraalt en van begin tot eind nuttige tips meegeeft. En dan heb ik het nog niet over het inzicht in je eigen schrijfkunst, zélfs voor wie meent deze al lang onder de knie te hebben.

Carine De Maertelaere, interne communicatie

Ik heb genoten van de opleiding. Met voorbeelden uit de praktijk toont de docent aan welke invloed woordkeuze en visuele elementen op het scherm heeft op het klikgedrag van de lezers. Ook is er voldoende ruimte om voorbeelden uit eigen werk te toetsen.

Miet Olieslagers, expert VTO online leren, VDAB

De docent is zeer ervaren op dit gebied, hij is dus de ideale persoon om deze opleiding te geven. Hij vertelt de les op een enthousiaste, gepassioneerde manier zodat je van het begin tot het einde geboeid bent. Zeer leuk dat hij de tijd nam om onze eigen teksten allemaal een voor een na te kijken. Na de les krijg je meteen zin om je nieuwe vaardigheden toe te passen.

Janne Plessers, acquisitiemarketeer, Mediahuis

Nog praktischer en bruikbaarder dan ik vooraf had ingeschat. Eén van de beste sessies die ik al gevolgd heb. En daar zit de docent ook wel voor iets tussen!

Stijn Deleus, contentmanager, Cibo

Een opleiding van formaat met dadelijk toepasbare tips en tricks die je copywriting naar een nieuw niveau tillen. De docent kent zijn vak en weet waarover hij spreekt en brengt dat met passie over aan de deelnemers. Zeker en vast een aanrader!

Amadeo Truzzu, communicatiemedewerker, VDAB-CLA

Doelgroep

Deze schrijftraining is bedoeld voor iedereen die webteksten schrijft:

 • internetcopywriters
 • webmasters
 • redacteurs en eindredacteurs
 • communicatiemedewerkers
 • e-marketingverantwoordelijken
 • schrijvers voor interactieve media

Copywriting voor het web

Doeltreffend schrijven voor het web

Prijs (excl. btw)

830,00

Opleidingstype

Opleiding

Vakgebied

Communicatie

Opleider

NCOI Learning

Meer informatie

Download brochure

Geaccrediteerd

Meer informatie

Editie

49

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Webinar Unlimited

Oneindig kijken en bijleren, waar en wanneer je wil. Een persoonlijk abonnement waarmee je zoveel live of on demand webinars kunt volgen als je maar wil. En dit gedurende 365 dagen, voor slechts 790 euro per jaar.
Oneindig kijken en bijleren, waar en wanneer je wil. Een persoonlijk abonnement waarmee je zoveel live of on demand webinars kunt volgen als je maar wil. En dit gedurende 365 dagen, voor slechts 600 euro per jaar.

Stay inspired, get informed!

Wil je op de hoogte blijven over de opleidingen, nieuws en trends binnen je vakgebied?

 • 10 % korting op de eerstvolgende opleiding uit het open kalenderaanbod
 • Handig tweewekelijks overzicht met de opleidingskalender
 • Meteen mee, dankzij de Learning Newsletter vol tips en inspiratie
 • Als eerste op de hoogte van leuke acties en wedstrijden

Wil je op de hoogte blijven over de opleidingen, nieuws en trends binnen je vakgebied?

 • 10% korting op de eerstvolgende opleiding uit het open kalenderaanbod
 • Handig tweewekelijks overzicht met de opleidingskalender
 • Meteen mee, dankzij de Learning Newsletter vol tips en inspiratie
 • Als eerste op de hoogte van leuke acties en wedstrijden