Waar het faillissement in de VS als een soort ontgroeningsritueel voor ondernemers wordt gezien, overheerst in continentaal Europa voornamelijk de negatieve beeldvorming. Bij een faillissement wordt de schuldenaar het bewind over zijn vermogen ontnomen en treedt een curator op als autoritaire en objectieve vereffenaar onder toezicht van de ondernemingsrechtbank.
Hoewel de echte faillissementengolf die bij het begin van de COVID-19-crisis verwacht werd voorlopig uitgebleven is, spreekt het voor zich dat het aantal bedrijven in moeilijkheden de afgelopen twee jaar sterk is toegenomen. Voor sommige van die bedrijven zou een deficitaire vereffening een elegant alternatief voor een faillissement of procedure van gerechtelijke reorganisatie (WCO) kunnen zijn.
Tijdens deze webinar bekijken we de vereffening vanuit vennootschapsrechtelijk standpunt, maar besteden we eveneens aandacht aan de fiscale aspecten.
De opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaal je zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.
Tot 30 % subsidie met kmo-portefeuille op klassikale opleidingen, virtual classrooms en live webinars. Meer info vind je hier.
Extra
On demand webinars kunnen omwille van regelgeving niet betaald worden met kmo-portefeuille. Je kan dit on demand webinar tot 2 maand na aankoop bekijken.
De deficitaire vereffening – vanuit fiscaal oogpunt bekeken
Is de opleiding iets voor jou maar heb je nog een vraag? We helpen je graag verder van maandag tot vrijdag van 9 tot 17 uur. Je kan ons contacteren via:
Oneindig kijken en bijleren, waar en wanneer je wil. Een persoonlijk abonnement waarmee je zoveel live of on demand webinars kan volgen als je maar wil. En dit gedurende 365 dagen, voor slechts 940 euro per jaar.